Strategian kirkastus ja viestinnän tarinallistaminen – Case Valmennus Paula Immo

Kun lähdimme pilotointivaiheessa testaamaan strategian ja viestinnän kirkastamisen työpajakokonaisuutta, ensimmäiseksi asiakkaaksemme lähti menestysvalmentaja Paula Immo. Työpajat toteutettiin alkuvuodesta 2022 ja tarkoitus oli ennen kaikkea löytää oikea ja vaikuttava tapa puhutella hänen asiakaskuntaansa.

Kansainvälistä uraa tekevä Paula on itse valmentanut lukuisia yrityksiä kohti isojakin kasvuharppauksia ja on monen menestyvän yrittäjän taustalla, joten meitä kyllä vähän jännitti lähteä tekemään ensimmäinen työpajakokonaisuus juuri hänelle! Toisaalta meilläkin oli juuri meneillään Paulan puolen vuoden mittainen yrityksen alkuun vauhdittamisen valmennus, joten siitä näkökulmasta oli helppoa tehdä tämä ensimmäinen kokeilu hänen kanssaan. Hän tiesi täydellisesti tilanteemme ja missä vaiheessa tuotekehitys työpajojen tiimoilta oli.

Itse asiassa Paula meitä rohkaisikin siihen, että lähdetään testaamaan tuotteesta sellainen versio, joka ei ole vielä täydellisen valmis. Itsekseen pyöritelty on aina ihan eri asia kuin asiakkaan kanssa läpi vedetty. Todellinen tilanne tuo parhaiten esille sekä sen, että mikä tuotteessa on jo hyvin, kuten myös sen kehityskohdat. Tärkeintä on välitön analysointi ja oppiminen. Meille oli todella herkullista, että saimme Paulalta jatkuvasti rakentavaa palautetta, jotta pystyimme parantamaan tekemistämme.

Lopputuloksena WOW-efekti

Erityisen iloisia olimme siitä, että onnistuimme tuottamaan Paulalle WOW-efektin projektin päätteeksi. Näin Paula kommentoi itse lopputulosta:

”Olen pari vuotta sitten ostanut nimekkäältä – eikä todellakaan edulliselta – tekijältä vastaavan paketin ja… Lähinnä hän oli vain kopioinut omat vastaukseni valmiisiin pohjiin miettimättä niitä sen kummemmin. Mietin, että tästäkö minä nyt maksan! Suututti! Tämä teidän konseptinne yllätti, sillä en osannut odottaa, että te oikeasti pureskelette ja mietitte minulle valmiiksi näin toimivat pohjat, joita voin itse nyt helposti soveltaa yrityksen markkinoinnissa!”

Nyt työpajakokonaisuuksia useille muillekin yrityksille vetäneenä on ollut hienoa huomata, että olemme onnistuneet aina antamaan jotain enemmän. Vaikka kyse olisi kuinka pitkän linjan yrityksestä, jolla liiketoiminta on erinomaisesti hallussa, olemme tuoneet uutta näkökulmaa tai jonkun hyvän kysymyksen pöytään, joka on avannut ajattelua seuraavalle tasolle.

Usein yrityksessä esimerkiksi sen strategia onkin pitkälle mietitty ja hyvinkin relevantti – mutta sen selkeyttäminen koko henkilökunnalle, sidosryhmille ja asiakkaille voi olla puutteellista. Siihen auttaa työpajan päätteeksi tekemämme visuaalinen onepager, joka suunnitellaan yrityksen brändiin sopivaksi ja kiteytetään siihen mukavalla tavalla strategian oleelliset asiat. Siitä on helppo yhdellä kertaa sisäistää kaikki liiketoimintamallista visioon, missioon ja arvoihin.

Konkretia strategiaan

Omana mausteenamme tuomme mielellämme onepageriin myös konkretiaa, joka auttaa esimerkiksi rekrytoinnissa, kun mietitään valmiiksi jo kolme yhdistävää ominaisuutta, jotka koko yrityksen henkilökunnalta olisi löydyttävä tavoitteen saavuttamiseksi tai vaikkapa kolme selkeää asiaa, jota jokaisen yrityksessä olisi toteutettava osaltaan päivittäin, jotta päämäärä lähestyy nopeammin.

Meidän vahvuutemme on myös tiimiajattelu. Kun yhdistämme tiimimme monipuolisen ja pitkän kokemuksen aivoriihissä yhteen yrityksen avainhenkilöiden kanssa, on lopputulos aina paljon tasokkaampi kuin yksin tai pareittain puntaroidessa.

Kiinnostuitko? Varaa ilmainen tutustumispalaveri kanssamme. Se ei sido mihinkään, mutta kyllä antaa vastineeksi jo uusia ajatuksia ja ideoita tulevaan. Kun saatte omakohtaisen kokemuksen siitä, että miten toimimme ja millaisia olemme, on helpompi jatkaa yhteistyötä, jos koette meidän sopivan joukkueeseenne!

Vieritä ylös