BLOGIT

Ajankohtaisia teemoja, markkinointiviestinnän haasteita ja kaikkea muuta aiheeseen liittyvää pohdintaa, ole hyvä!

Asiantuntijan vinkit brändin uudistamiseen

1.11.2023

Älä pelkää brändin uudistamista

Bändin uudistaminen voi joskus tuntua pelottavalta ja haastavalta tehtävältä, mutta usko pois, se voi myös olla erittäin palkitsevaa ja välttämätöntä menestyksen saavuttamiseksi. Neotarilla olemme auttaneet useita yrityksiä brändin uudistamisessa ja haluamme nyt jakaa asiantuntijavinkkejämme sinulle. Älä pelkää tarttua toimeen, sillä brändin uudistamalla voit saavuttaa uusia asiakassegmenttejä sekä vahvistaa ja modernisoida olemassa olevaa brändiäsi.

Tutki ja ymmärrä olemassa olevaa brändiäsi

Ennen kuin ryhdyt toimenpiteisiin brändin uudistamiseksi, on ensiarvoisen tärkeää tutkia ja ymmärtää olemassa olevaa brändiäsi. Mitkä ovat yrityksesi arvot ja missio? Millainen imago sinulla on markkinoilla? Miten yrityksesi erottuu kilpailijoista? Nämä kysymykset auttavat sinua hahmottamaan, millaisia muutoksia brändiisi tarvitset.

On myös tärkeää kuunnella asiakkaitasi ja asiakasmielipiteitäsi. Olkoonkin, että brändi kuuluukin sinulle, asiakkaat ovat kuitenkin yrityksesi tärkein voimavara. Kerää palautetta ja kyselyitä asiakkailtasi sekä seuraa sosiaalisen median keskusteluja brändistäsi. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, kuinka brändisi nähdään ja millaisia muutoksia mahdollisesti tarvitset sen uudistamiseksi.

Visuaalinen uudistus luo vaikutuksen

Yksi tehokas tapa brändin uudistamiseen on panostaa visuaalisuuteen. Pienetkin muutokset voivat näkyä suurina vaikutuksina brändisi ilmeessä. Aloita esimerkiksi muotoilusta – voit päivittää yrityksesi logon tai värimaailman. Varaa aikaa myös fonttien ja typografian tarkasteluun, sillä ne voivat vaikuttaa brändin viestintään ja tunnistettavuuteen.

Valitse ainutlaatuiset ja huomiota herättävät graafiset elementit, joilla voit erottua kilpailijoistasi. Älä pelkää kokeilua, joka voi joskus viedä brändisi aivan uudelle tasolle. Muista kuitenkin pitää uusi visuaalinen ilme linjassa yrityksesi yleisen ilmeen ja arvojen kanssa, jotta brändisi viestii johdonmukaisesti.

Päivitä viestintääsi nykyaikaan

Brändin uudistamisessa ei kannata unohtaa myöskään viestintäkanavia ja -sisältöjä. Nykyaikana on tärkeää päivittää yrityksen verkkosivut, sosiaalisen median profiilit sekä muut markkinointimateriaalit vastaamaan nykyajan odotuksia. Huolehdi siitä, että kaikki viestisi ovat yhdenmukaisia ja tukevat brändisi uutta ilmettä.

Ole myös rohkea kokeilemaan uusia viestintätapoja ja -kanavia. Esimerkiksi videomarkkinointi ja podcastit ovat nykypäivän suosittuja trendejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tavoittaa uusia kohderyhmiä. Seuraa markkinatrendeja ja mukaudu niihin tarpeen mukaan, jotta brändisi pysyy ajan tasalla ja houkuttelee uusia asiakkaita.