BLOGIT

Ajankohtaisia teemoja, markkinointiviestinnän haasteita ja kaikkea muuta aiheeseen liittyvää pohdintaa, ole hyvä!

Miksi yrityksen kannattaa tehdä nettisivuilleen blogi?

12.10.2023

Miksi yrityksen kannattaa tehdä nettisivuilleen blogi?

Bloggaaminen on nykyään vakiintunut osa digitaalista markkinointia ja yritysten kannattaisikin harkita oman blogin luomista nettisivuilleen. Blogi tarjoaa monia etuja yrityksille, oli sitten kyseessä suuri organisaatio tai pieni startup. Seuraavassa on kaksi tärkeää syytä, miksi yrityksen kannattaa sisällyttää blogi osaksi nettisivujaan.

1. Asiakassuhteiden parantaminen ja sitouttaminen

Blogi tarjoaa yritykselle tehokkaan tavan kommunikoida suoraan asiakkaidensa kanssa. Se tarjoaa alustan, jossa yritys voi jakaa hyödyllistä, informatiivista ja viihdyttävää sisältöä, joka kiinnostaa kohdeyleisöä. Blogissa voi jakaa tietoa omista tuotteista ja palveluista, antaa vinkkejä ja neuvoja, kertoa tarinoita ja esitellä tapahtumia. Tämä auttaa luomaan luottamusta, lisäämään brändin tunnettuutta ja parantamaan asiakassuhteita. Ensivaikutelman luominen verkkosivujen päänäkymässä on tärkeää, mutta sen jälkeen sivujen pitäisi pystyä tuottamaan asiakkaalle lisäarvoa ja vastaamaan nouseviin kysymyksiin niin pitkälle kuin mahdollista. Blogissa on siis helppoa käsitellä myös asioita, jotka muuten kuormittaisivat asiakaspalvelijoita.

Bloggaaminen myös kannustaa asiakkaita osallistumaan keskusteluun ja jakamaan omia kokemuksiaan kommenttien tai sosiaalisen median kautta. Tämä vahvistaa yhteyttä asiakkaisiin ja antaa heille äänen yrityksen viestinnässä. Asiakkaat voivat myös jakaa blogiviestejä eteenpäin, mikä auttaa laajentamaan yrityksen näkyvyyttä ja tavoittamaan uusia potentiaalisia asiakkaita.

2. Hakukoneoptimointi ja liikenteen kasvattaminen

Blogi tuo massiivisia hyötyjä myös hakukoneoptimoinnin kannalta. Jatkuvasti päivittyvä blogi on erinomainen tapa lisätä sivuston sisältöä ja parantaa sen näkyvyyttä hakukoneissa. Kun blogissa jaetaan relevanttia ja korkealaatuista sisältöä tietyn aihealueen ympärillä, se houkuttelee enemmän kävijöitä. Tämä lisää mahdollisuuksia näkyä hakutuloksissa ja saada lisää liikennettä sivustolle. Hakusana-analyysin pohjalta tehty ja oikein optimoitu sisältö on varmin tapa nousta orgaanisesti Googlessa. Meillä Neotarilla on käytössämme ammattikirjoittajien apuna myös kehittynein tekoälysovellus jonka tiedämme, jolla varmistetaan laadukas sisältö kustannustehokkaasti. Kuitenkaan tekoäly ei tee kaikkia hommia puolestamme – meillä ihminen on silti aina isäntä ja tekoäly vain vikkelä renki. Varmistamme aina, että hakukoneoptimoitu sisältö ei ole niin kömpelösti tehtyä, että se toimisi itseään vastaan, sekin on nimittäin täysin mahdollista!

Lisääntyvä liikenne tuo mukanaan potentiaalisia asiakkaita ja kasvattaa yrityksen näkyvyyttä. Kun blogissa tarjottu sisältö vastaa käyttäjien kysymyksiin ja tarpeisiin, se voi myös auttaa muokkaamaan yrityksen mainetta asiantuntijana ja lisäämään uskottavuutta. Hyvin optimoitu blogi parantaa hakukonenäkyvyyttä ja houkuttelee enemmän kävijöitä, mikä puolestaan voi johtaa lisääntyneeseen myyntiin ja tuloksiin.

Kerromme mielellämme lisää!