BLOGIT

Ajankohtaisia teemoja, markkinointiviestinnän haasteita ja kaikkea muuta aiheeseen liittyvää pohdintaa, ole hyvä!

Mitä on strateginen markkinointi?

10.11.2023

Strategisen markkinoinnin merkitys


Strateginen markkinointi on olennainen osa liiketoimintaa ja sen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Se on prosessi, jonka avulla yritykset suunnittelevat ja toteuttavat tehokkaita markkinointistrategioita palvellakseen kohderyhmäänsä parhaalla mahdollisella tavalla. Strateginen markkinointi on paljon enemmän kuin pelkkä tuotteen tai palvelun mainostaminen. Se on kokonaisvaltainen prosessi, joka sisältää kohderyhmän määrittelyn, tuotteen tai palvelun positionoinnin markkinoilla, kilpailu-analyysin sekä sopivien kanavien valinnan.


Neotarille strategisen markkinoinnin ytimessä on ymmärrys asiakkaiden tarpeista ja toiveista. Pyrimme aina tuntemaan kohderyhmämme perusteellisesti ja räätälöimään strategiamme sen mukaan. Tämä tarkoittaa myös sitä, että huomioimme markkinatilanteen muutokset ja mukaudumme niihin. Siten voimme varmistaa, että strategiamme on aina ajan tasalla ja asiakkaidemme tarpeita vastaava.

Strategisen markkinoinnin toteuttaminen


Strategisen markkinoinnin onnistunut toteuttaminen vaatii sekä taitoa että kokemusta. On tärkeää ymmärtää, että strateginen markkinointi ei ole vain yksittäinen kampanja tai toimenpide, vaan koko liiketoiminnan läpäisevä prosessi. Markkinointistrategiaan kuuluu muun muassa brändin kehittämisstrategiat, tuotenäkyvyyden lisääminen, digimarkkinointi, SEO ja paljon muuta.


Neotarin tiimissä yrityksesi saa käyttöönsä mittavan osaamiskirjon strategisen markkinoinnin alueella. Pieni ja ketterä tiimimme on helposti tavoitettavissa ja tarjoaa asiakkailleen parhaan mahdollisen palvelun. Toimimme läheisessä yhteistyössä yrityksesi kanssa, jotta voimme yhdessä määrittää tarvittavat toimenpiteet ja kehittää strategiasi siten, että se tukee liiketoimintaasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Strategisen markkinoinnin hyödyt


Strategisen markkinoinnin hyötyjen lista on pitkä. Hyvin suunniteltu ja toteutettu strategia auttaa yritystä houkuttelemaan uusia asiakkaita, säilyttämään nykyisiä asiakkaita ja vahvistamaan brändin tunnettuutta. Lisäksi strateginen markkinointi mahdollistaa parempien tulosten saavuttamisen markkinointiin investoiduilla euroilla, koska toimenpiteet kohdistuvat oikeaan yleisöön ja ovat sen tarpeita vastaavia.


Neotarissa uskomme vahvasti, että hyvin suunniteltu on puoleksi tehty. Ymmärrämme strategisen markkinoinnin merkityksen yrityksen menestykselle ja siksi panostamme siihen täysillä. Asiakkaanamme saat osaksesi ammattitaitoisen tiimin, joka huolehtii yrityksesi markkinoinnista kokonaisvaltaisesti. Yhteistyömme pohjana on aina ajatus olla pk-yritysten kaipaama riskitön markkinointipäällikkö ja tuoda yrityksesi menestystä tukemalla sen liiketoimintaa.