BLOGIT

Ajankohtaisia teemoja, markkinointiviestinnän haasteita ja kaikkea muuta aiheeseen liittyvää pohdintaa, ole hyvä!

Verkkosivujen päivitystarpeet: Milloin ja miten päivittää sivustosi

23.12.2023

Miksi verkkosivujen päivittäminen on tärkeää

Verkkosivut ovat yrityksen digitaalinen käyntikortti ja ensivaikutelma potentiaalisille asiakkaille. Päivittämällä sivustoasi säännöllisesti, varmistat sen pysymisen ajan tasalla ja houkuttelevana. Verkkosivujen päivittäminen on tärkeää monestakin syystä.

Ensinnäkin, teknologian nopean kehityksen myötä verkkosivujen ulkoasu ja toimivuus voivat vanhentua nopeasti. Päivittämällä sivustosi sinulla on mahdollisuus hyödyntää uusimpia ominaisuuksia ja tekniikoita, jotka tekevät käyttäjien kokemuksesta paremman. Esimerkiksi responsiivinen suunnittelu on nykypäivänä välttämätöntä, jotta sivusto toimii saumattomasti eri päätelaitteilla.

Milloin päivittää verkkosivuja

Verkkosivujen päivittämisen tarve voi ilmetä monellakin tavalla. Yksi selkeä merkki päivitystarpeesta on, kun yrityksesi palvelut, tuotteet tai muut tiedot muuttuvat. On tärkeää pitää sivusto ajan tasalla ja varmistaa, että kävijät saavat oikeaa ja ajantasaista tietoa yrityksestäsi. Jos esimerkiksi tarjoat uutta palvelua tai tuotetta, päivitä sivustosi mainostamaan sitä ja välitä tärkeät tiedot potentiaalisille asiakkaille.

Toinen hyvä hetki päivittää sivustoa on, kun havaitset käyttäjäkokemuksen ongelmia. Jos sivustosi latautuu hitaasti tai sisältää teknisiä virheitä, kävijät saattavat poistua sivuilta nopeasti ja siirtyä kilpailijan sivustolle. Päivittämällä sivustosi ja korjaamalla nämä ongelmat, varmistat paremman käyttäjäkokemuksen ja lisäät mahdollisuuksia sivustosi konversioon.

Miten päivittää verkkosivuja

Verkkosivujen päivittäminen ei välttämättä vaadi suuria investointeja tai erityisosaamista. Voit päivittää sivustosi itse, mikäli sinulla on tarvittavat taidot ja resurssit. Tämä edellyttää ymmärrystä verkkosivujen perustoiminnallisuuksista ja kykyä käyttää sisällönhallintajärjestelmää (CMS). CMS mahdollistaa sivuston helpon hallinnoinnin ja sisällön päivittämisen ilman syvällistä teknistä osaamista.

Mikäli sinulla ei ole osaamista tai aikaa päivittää sivustoasi itse, voit harkita ulkoisen ammattilaisen avun käyttämistä. Markkinointitoimistot, kuten Neotar, tarjoavat palveluita verkkosivujen päivittämiseen ja parantamiseen. Heillä on asiantuntemusta ja teknistä osaamista varmistaa sivustosi toimivuus ja houkuttelevuus. Ulkoisen ammattilaisen avulla voit keskittyä omaan ydinliiketoimintaasi ja varmistaa, että verkkosivusi ovat aina ajan tasalla.